ПОЗОР! „Невинният” бивш шеф на ДАНС изхвърлил торба със 100 патрона и шумозаглушител преди ареста, прасето било „куцо”

Торбичка с над 100 патрона и шумозаглушител са изхвърлени от прозореца на единия джип, с който се придвижвали по време на незаконния нощен лов бившият шеф на ДАНС от хунтата Димитър Георгиев и четиримата му спътници, сред които собственикът на „Бистришките тигри” Сергей Ташков – Бейката и действащ служител на ДАНС от правния отдел.

Новините Днес

Малко след като гръмна новината, изританият от ДАНС кадър на шайката нагло излъга, че не знае за никакво убито прасе и нямал никаква представа как дивечът е попаднал в един от джиповете им.

Двата джипа били спрени от полицаи снощи около 23 часа след подаден сигнал за бракониерски улов на едър дивеч в района на с. Полена, община Симитли. При огледа изхвърлените неща били открити, а в каросерията на единия автомобил е намерено убито диво прасе. Открити са и 4 скъпи ловни карабини с оптика, още 116 патрона и още един шумозаглушител.

Петимата – Димитър Георгиев, президентът на футболния отбор „Витоша Бистрица“ Сергей Ташков, горският служител Владимир Петков, действащият служител на ДАНС Димитър К., и столичният бизнесмен Димитър А., са задържани.

По неофициална информация оправданието им е било, че видели по пътя си диво прасе, което куца. Решили, че е болно и извършили санитарен обстрел, за да не зарази другите животни в гората, съобщи bTV.

Под наблюдението на Районна прокуратура – Благоевград се води разследване.

Проверка по рама

Първоначалните действия по разследването са започнали от следовател при Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Благоевград. Към момента се извършват активни действия по разследването.

Предстои да бъдат разпитани свидетели и назначени експертизи.

Related Posts

Земеделският министър на Слави – братовчед на Миро Мършата! Пламен Абровски слухтял чиновника, който Бойко щял да прави на кайма

„Има такъв народ” смело върви към „Няма такава гавра”! Предложеният от Слави Трифонов за земеделски министър Пламен Абровски…