Бракониерският лов, при който сгащиха бившия шеф на ДАНС, бил капан за Баце

Сигнал до служебният МВР шеф Бойко Рашков, подаден преди повече от месец от скандалния земеделски бос Светослав Илчовски, че Бойко Борисов и приближени до него ловци отстрелват незаконно глигани край Симитли, стои в основата на шумния арест на доскорошния председател на ДАНС Димитър Георгиев. 

Новините Днес

Във вторник късно вечерта бившият шеф на Агенцията по национална сигурност бе задържан при полицейска акция в дивечовъден участък над симитлийското село Полена и обвинен в бракониерски нощен лов и отстрел на диви глигани.

Заедно с Димитър Георгиев са арестувани още трима души, сред които и президентът на футболния клуб „Витоша“ (Бистрица) Сергей Ташков, известен с прякора си Бейката – една от многото „касички” на Баце.

Отборът му нашумя с това, че в него като футболист-аматьор дълго време се подвизаваше доскорошният премиер Бойко Борисов. Преди няколко месеца Бейката закри мъжкия отбор на „Бистрищките тигри“ и обяви, че повече няма да дава пари за професионален футбол, а само за детско-юношески школи.

Арестуван за бракониерство заедно с екс началника на ДАНС и с футболния бос Ташков е и действащ служител от Агенцията по национална сигурност.

Според официалната информация, разпространена от министерството на Бойко Рашков, групата бракониери е била задържана в 3 ч. след полунощ, след като директорът на Югозападното държавно предприятие Дамен Дамянов е алармирал полицията за незаконен нощен лов в района на Държавно горско стопанство – Симили.

Проверка по рама

Последвала незабавна полицейска акция, при която ченгетата заловили заподозрените бракониепи. В двата джипа ченгетата са открили 4 карабини и ловна пушка, голямо количество патрони -116 на брой и труп на отстреляна наскоро дива свиня.

„С два мощни джипа, с ловно оръжие и с убито диво прасе в една от колите, са заловени да осъществяват нощен лов. По случая е образувано досъдебно производство. Младият служител от ДАНС е колега на Бойко Борисов от спортния клуб „Бистришки тигри“. Играят мач, те спортуват заедно…“, обяви Бойко Рашков пред смаяните журналисти минути преди да влезе в Народното събрание за клетвата на депутатите от 46-ия парламент.

Според сигурен източник на „Уикенд“ от високите върхове на МВР, акцията на полицията срещу доскорошният шеф на ДАНС Димитър Георгиев е била дълго чакана и подготвяна.

„Бойко Рашков работи по тази полицейска сглобка от поне месец. Всичко идва от донос на земевладелеца Светослав Илчовски. Той е информирал писмено, макар и по неофициален път, Рашков, че премиерът Бойко Борисов често ловува в компанията на президента на „Бистришките тигри“ Сергей Ташков и с високопоставени служители от ДАНС и прокуратурата.

Според твърденията на Илчовски, групата ловци доскоро се събирала за отстрел на дивеч в ловното стопанство във Витошко-Студена, стопанисвано от собственика на „Градус“ Иван Ангелов. След скандалните обвинения на Илчовски, че Иван Ангелов притиска земеделци от името на Борисов обаче, той престанал да ходи на лов там, а се преместил в района на Симитли“.  

Обсебен от идеята, че може да арестува и самия Бойко Борисов за бракониерски лов, служебният вътрешен министър Бойко Рашков лично поставил деликатната задача за бъдеща полицейска операция на назначеният от него за директор на Областната дирекция на МВР-Благоевград Георги Кандев. Той трябвало да сформира екип от доверени полицаи, които да са готови да задържат даже и Борисов, ако се появи с пушка в гората.

В публикацията обаче се твърди, че Бойко Борисов от няколко години не ходел на лов, посещавал ловни хижи за за тежки трапези.

Рашков обаче явно е искал да вярва, че и Бойко бракониерства в района на Симитли, а вода в мелницата на въображението му налял и подписан в средата на месец юни договор между фирмата „Бесер 1970“ и горското стопанство в Симитли за организиране на ловен туризъм. Собственик на фирмата е президентът на „Бистришките тигри“ Сергей Ташков – Бейката, който е запален ловец.

„Едва когато ченгетата са били уведомени, че с Бейката на лов е дошъл и доскорошният шеф на ДАНС Димитър Георгиев, екипът от полицаи е бил изпратен да арестува ловната дружинка“, категоричен е източникът.  

Засега не е известно със сигурност кой от ловджиите е застрелял откритото в багажника на един от джиповете диво прасе.

Narod.bg.

 • Браво! Влошават се нещата за Сталинка с ново разследване
  by novinite-dnes.eu on септември 20, 2021 at 6:58 am

  Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели: Световната банка реши да спре да издава доклада си Doing Business, след като разследване разкри, че родената в България ръководителка на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева и бившият български финансов министър Симеон Дянков са оказали натиск върху служителите да подобрят позицията на Китай в предишни класации, …

 • Петков & Василев ще променят държавата за 4 години по модела на Макрон (Обзор)
  by novinite-dnes.eu on септември 20, 2021 at 4:57 am

  Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели: Търсят широка коалиция и “десни инструменти за постигане на леви цели” Не сме инженериниг – ако беше така, щяхме отдавна да имаме подсигурена партия, твърди бившият икономически министър И трета фигура сред лицата на новия проект, ще отговаря за международните контакти Ние вярваме в десни инструменти, с които се постигат леви …

 • Баце освен прост е и страхлив.
  by novinite-dnes.eu on септември 20, 2021 at 2:57 am

  Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели: Баце освен прост е и страхлив. Не смее да се кандидатира за президент, защото знае, че Радев ще го размаже. Затова сега се чуди кой нещастник да кандидатира за президентските избори. Още преди една година предупредих от страницата си във Фейсбук, че мутро-ченгесарите готвят ген. Мутафчийски за …

Related Posts