бойко пари

#АПИГейт – вижте пътя на чувалите с пари от държавната хазна до чекмеджето на Бойко (СКАНДАЛ за милиарди)

Вижте пътят на милиардите за магистрали от държавната хазна до чекмеджето на Бойко Борисов!

бойко пари

Новините Днес

Освободената от поста си след скандала #АПИГейт членка на борда на директорите на “Автомагистрали” ЕАД (АМ) Десислава Христова опровергава твърденията на бившата министърка на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и заместника й Николай Нанков пред Комисията за по ревизията.

ЗАТВОР ! Николай Нанков излъга за скъпо Aуди А8 !

Двамата заедно с изпълнителния директор на държавното дружество отричаха пред Комисията “Манолова”, че АМ разчита основно на подизпълнителите.

Стигна се до скандал в Комисията, когато Мая Манолова многократно беше питала министъра и ръководителя на дружеството Стоян Беличев как с едва 13 багера строят пътни обекти за около 5 млрд. лв., без да публикуват публично договорите и анексите с подизпълнителите.

Според нея дружеството изпълнявало роля на “гара-разпределителна” към “частните фирми” и “шкафчето” на експремиера Бойко Борисов, пише Биволъ.

Проверка по рама

Стоян Беличев не отговаря кой е прословутият “Иван” от записа #АПИГейт. Петя Аврамова се намесва, защото депутат споменава “откраднатите пари”, а активът на ГЕРБ прекъсва изслушването с виковете “Кой е крадец?!”.

Нанков и Беличев сочат към бившата директорка.

На излизане от Комисията по ревизия Биволъ пита Стоян Беличев и Николай Нанков по темата.

Ами, нека питат тези, които са били записани, аз не мога да коментирам този запис, защото аз не присъствам на него. Не, не присъствам…”

“Отправете въпроса към нея, не към мен”, казва той още пред “Биволъ” по повод записаната в телефонния разговор Десислава Христова, говорила с члена на УС на АПИ инж. Михаил Рашков.

“Автомагистрали” обслужва този обект, твърди Беличев в отговор на въпроса кои точно компании са изпълнявали строителните дейности в тунела край Мало Бучино на АМ “Струма”, където в началото на 2019 г. се срутват т. нар. “облицовъчни пана” (в записа #АПИГейт се говори за “падналата стена” – бел. ред.).

“Дайте ми възможност другия път да Ви отговоря, защото това става въпрос за 2019 година, сега сме 2021-ва. Толкова събития минаха през “Автомагистрали, че няма как да помня”, твърди Стоян Беличев след уточняващия въпрос, че става дума за частни подизпълнители, след чиято дейност в тунела падат т.нар. “облицовъчни пана”.

Той отказва да каже и защо името му стои до сделка за наем на земеделски площи в Кадастъра до това на бизнесдамата, която не успя да придобие “ЧЕЗ България” – Гинка Върбакова.

“С Гинка Върбакова не съм имал никакъв бизнес. Как да го кажа, по какъв начин? Казах, съученик съм с мъжа й. Ние сме съучници от шести клас, а после бяхме заедно и студенти”. 

После се намесва зам.-министърът в оставка Николай Нанков, който обръща корупционнаата тематика на чисто политическа.

 

Агресивни данъчни удрят фирми по команда ! Не закачат любимци на ГЕРБ ! Схемата е на Борисов

 

“Вие знаете ли коя е е госпожа Десислава Христова?”

“Съпруга на директора в Министерството на регионалното развитие и благоустройството е, който организира протести пред дома на премиера в Банкя”, заявява Нанков, отвеждайки Беличев от Народното събрание.Снимка: в. “Сега” / ДПС

 

“Пиша настоящото по повод  изслушването пред комисията за ревизия на управлението на ГЕРБ  на представителите на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ),  Агенция пътна инфраструктура (АПИ) и държавното дружество Автомагистрали („АМ“) ЕАД относно въпроси, касаещи дейността им и най-вече изграждането на автомагистрала Хемус, както и други теми от една страна, както и публикувана преди повече от 2 г. статия в сайта Биволъ със заглавие „Да ударим едно рамо на Иван да строи“ заедно със запис на разговор между инж. Рашков (тогава действащ дъжравен служител в АПИ) и мен – тогава действащ член на съвета на директорите в „АМ“ ЕАД”, гласи писмото специално до сайта за разследваща журналистика Десислава Христова.

“Мое дълбоко убеждение е, че държавното дружество служи за пощенска кутия и гара-разпределителна към частни фирми и към публично известното шкафче на Борисов”, пише тя.

Според нея “едва ли капацитетът на АМ е толкова пораснал, че сама да строи тежките и дълги участъци на АМ “Хемус”.

“Имайки предвид, че и в т.н. „открити процедури“, които коментираха ръководителите на МРРБ и АПИ пред комисията в Народното събрание като аргумент в полза на твърденията си, не отговарят на реалността”.

Тя за пореден път преповтаря тезата си, че “Автомагистрали” ЕАД не се справя без многобройните подизпълнители, за които депутатите не успяха да получат информация в Комисията “Манолова”.

“АМ винаги е разчитала основно на подизпълнителите си, а не на собствен ресурс”, гласи писмото на бившата директорка до “Биволъ”.

Според нея “всичко това е проверимо и подлежи на доказване с факти и документи, свидетели и експертизи”: “Всичко  ще стане ясно”.

“Кой действително строи, как строи, кой за кого лобира, кой какъв е и  колко струва…са въпроси с отговори, стига да има воля да бъдат извадени”

Възмутена била тя и “от реакцията на г-н Николай Нанков пред комисията, както и от някои от обясненията на изслушваните лица”.

Внимателно гледах и слушах въпросите и отговорите в горепосочената комисия и тъй като въпросът, свързан с цитираната статия ме засяга лично от една страна, а от друга съм запозната до голяма степен с дейността на държавното дружество и неговите взаимоотношения с принципала МРРБ, както и основния възложител АПИ, използвам  правото си на отговор, за да внеса яснота по въпросите около статията на Биволъ, въпросите, зададени от комисията в тая връзка, както и други, важни и принципни въпроси, интересуващи комисията и обществото”.

Кой е “Иван” от записа

Тя отговаря в писмото си до “Биволъ” кой е споменатият в записа #АПИГейт подизпълнител “Иван”.

“Кой е Иван? Иван е единственият лицензиран (в Германия) и на територията на България официален производител на пътна сигнализация със специфичен софтуер, интелигентни системи за управление на трафика и пътната безопасност”.

Фирмата, която представлява въпросният Иван е „Сейф Конвой“ООД и с тази фирма „АМ“ ЕАД бе сключила договор за доставка на определен брой знаци, които следваше да бъдат поставени и свързани в система на тунел Мало Бучино, обяснява Христова. “Проектът беше пилотен и стойността му бе около 120 000 лева”.

“Доколкото зная и в момента това е валидно. Иван не строи и никога нищо не е строил”

Тя също така пояснява, че тъй като „АМ“ ЕАД съгласно договор с АПИ, има задължението да поддържа и ремонтира определени пътни участъци (конкретно и посочения тунел), то задължението за изграждане на нужната инфраструктура и допълнителни съоръжения (изкопи, фундаменти, окабеляване и т.н.), бе задължение на дружеството, а доставката на електронните табла, свързването им в система и монтажът – на “Сейф Конвой” ООД.

“Лъжа е твърдението на г-н Нанков, че съм уволнена”.

Според Десислава Христова, не е била уволнена от “Автомагистрали” ЕАД, но казусът с преотдаването на дейностите на подизпълнителите касае напускането й след скандалния запис.

Измами с ДДС на “Градус” ! Тече разследване в! 50 000 лева подкуп

 • С Радев сме независими кандидати за втори мандат
  by novinar on септември 20, 2021 at 1:40 pm

  Въпреки заявките от няколко политически сили, че го издига и подкрепя за втори мандат, тандемът Румен Радев-Илияна Йотова отива на изборите на 14 ноември като независим. Това стана ясно от думите на вицепрезидента в Свищов:  “Инициативен комитет ще издигне кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за предстоящите президентски избори”. По думите ѝ, в него …

 • СКАНДАЛНО: Общински съветник от Враца е обвинен в педофилия (ВИДЕО)
  by novinite-dnes.eu on септември 20, 2021 at 12:57 pm

  Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели: Общински съветник от Враца e обвинен, че е педофил. Скандалните кадри, представени от Студио „Дан Колов“ и журналиста Станислав Цанов, са видени от близо 200 000 души. Разследването е озаглавено „Малка съм, чичо…“. В главен обвинител се превръща девойка, представена в материала като “Кари”. Самата девойка е …

 • Висши гербери: Бойко ни тласка към дъното, време е да го махнем!
  by novinar on септември 20, 2021 at 11:40 am

  Бойко Борисов все повече се превръща в персона нон грата в ГЕРБ! Висши партийци от най-близкото обкръжение на бившия премиер потвърдиха призива им лидерът да се оттегли доброволно в пенсия, защото пред тях не остават други ходове, освен да го свалят насила с вътрешнопартиен преврат. Фен №1 на Мутрата потвърди новината, че превратаджии в ГЕРБ …

Related Posts
Виж повече

Изританата „калинка” на Бойко – любовница на Влади Горанов! Като шефка на БАИ папкала 38 000 лв. заплата на месец! (обновена)

„Калинката” на Баце Десислава Трифонова, която вчера бе позорно изритана от Българската агенция за инвестиции (БАИ), която управляваше,…